Skip to content Skip to footer

Revija filmova o ljudskim pravima u Banjaluci: Konkurs za prijavu filmova do 15. novembra

U okviru “Dana Srđana Aleksića” koji će se održati od 8. do 10. decembra  2023. u Banjaluci u organizaciji Helsinškog parlamenta građana Banjaluka, biće organizovana jednodnevna  revija dokumentarnih filmova o ljudskim pravima.

Reviju filmova koja će se održati 8. decembra 2023., organizuje Kuća ljudskih prava Banjaluka, čiji su članovi i osnivači nekoliko udruženja: Helsinški parlament građana BanjalukaZdravo da steTransparency International BiHCentar za životnu sredinu i Banjalučki centar za ljudska prava.

Tim povodom, pozivamo organizacije civilnog društva, filmske radnike/ce, kao i sve druge kreativce/ke da prijave i pošalju svoj film.

Uslovi:

-Tema filma: ljudska prava

-Trajanje filma: do 30 minuta

-Film mora biti snimljen u posljednje dvije godine na području sljedećih zemalja: Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Makedonija.

-Rok za prijavu: 15. novembar 2023.

Film sa kratkim opisom možete poslati na adresu: revijafilmovabl@gmail.com

Napomena:

U okviru revije, biće prikazano nekoliko kratkih i jedan dugometražni film. Cilj ovogodišnje revije je podizanje svijesti o ugroženosti ljudskih prava i prikazivanje nekoliko različitih priča sa ovom tematikom. Nakon revije biće održana i panel diskusija na temu: “Ljudska prava na filmu – uticaj na javnost”.

Filmove koji će biti prikazani na reviji, izabraće predstavnici/ce Kuće ljudskih prava.

Kuća ljudskih prava Banjaluka je platforma za jačanje udruženih organizacija civilnog društva i njihovog uticaja na stanje ljudskih prava u zemlji i okruženju. U aprilu 2023. godine, Kuća ljudskih prava Banjaluka zvanično je postala dio Mreže kuća ljudskih prava koje djeluju u 11 evroazijskih država. 

Skip to content