Skip to content Skip to footer

Dani otvorenih vrata: Šta to, u stvari, radi Zdravo da ste?

Danas, 12. aprila 2024. godine smo imali priliku da otvorimo vrata jedne od članica Kuće ljudskih prava Banja Luka – organizacije Zdravo da ste, i tom prilikom mlade iz čitave Bosne i Hercegovine upoznamo s tim šta to, u stvari, ova organizacija radi i zašto je odlučila da bude dio Kuće ljudskih prava Banja Luka.

Zdravo da ste je grupa profesionalaca/ki, volontera/ki i posvećenih pojedinaca/ki koja pomaže ljudima u nevolji i onima kojima je potrebna podrška u razvoju.

Podržavaju pravo na razvoj djece, mladih i odraslih putem grupnih i razvojnih aktivnosti koje realizuju na teritoriji naše zemlje te vjeruju da će podržavajući razvoj grupe pomoći razvoj pojedinaca i doprinijeti razvoju zajednice. Upravo zbog ovoga vidjeli su svoju ulogu u Kući ljudskih prava – da zajedno sa drugim organizacijama doprinesu zaštiti ljudskih prava.

„S druge strane, to je prostor koji mogu koristiti organizacije civilnog društva u kojem mogu iskoristiti različite resurse kako bi njihov rad bio kvalitetniji. Kuća ljudskih prava Banja Luka je mreža organizacija koje se međusobno nadopunjuju i samim tim smo spremniji na kvalitetniji način da odgovorimo na potrebe naših ciljnih grupa”, rekao je Branislav Ristić iz Zdravo da ste, koji je s mladima razgovarao i o važnosti aktivizma, međusobne saradnje i umrežavanja.

Skip to content