Skip to content Skip to footer

Komentari na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske

Kuća ljudskih prava Banja Luka je u skladu sa pozivom Ministarstva pravde u Vladi Republike Srpske, u predviđenom roku, dostavila primjedbe i komentare na cjelokupan tekst Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Primjedbe i komentari su dostavljeni iz razloga što se predloženim izmjenama umanjuje pravna zaštita manjinskih, marginaliziranih i ranjivih grupa.

Kuća ljudskih prava poziva Vladu Republike Srpske da u cjelosti povuče sporni Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske!

Predložene izmjene, kojima se iz Krivičnog zakonika Republike Srpske izbacuju riječi „rodni identitet”, potkopavaju značajan napredak koji je postignut u očuvanju i unapređenju individualnih ljudskih prava i sloboda u Republici Srpskoj.

Zašto je prijedlog da se ukloni rodni identitet s eksplicitnog popisa izričito zaštićenih karakteristika u Krivičnom zakoniku Republike Srpske regresivan korak pročitajte u kompletnom dokumentu sa komentarima koje je dostavila Kuća ljudskih prava Banja Luka.

Više na:  PDF sa kompletnim komentarima

Skip to content