Skip to content Skip to footer

ODRŽANA ŽIVA BIBLIOTEKA ZA MEDIJE

Prave riječi koje dolaze iz iskrenog razumijevanja i saosjećanja imaju moć da dotaknu srca i podstaknu rušenje predrasuda, a upravo je tako bilo na današnjoj živoj biblioteci koja je održana za novinarke i novinare u Kući ljudskih prava Banja Luka.

Naše žive knjige su podijelile svoje priče i životna iskustva kao otvorene knjige, gradeći mostove empatije, a rušeći stereotipe.

Profesionalni mediji takođe imaju značajnu ulogu u razbijanju predrasuda i baš kao žive knjige  imaju slične ciljeve –  povezivanje ljudi kroz istinske vrijednosti.

Novinari i novinarke su na živoj biblioteci, održanoj 24.juna, pokazali da itekako mogu biti dobri slušaoci, a nije nedostajalo ni kvalitetne interakcije, pitanja i odgovora.

Živa biblioteka i storytelling knjiga uživo, koje nesebično dijele svoje životne stranice, imaju važnu ulogu u razumijevanja raznih situacija i otvaraju  prostor za kulturu dijaloga.

Ova aktivnost, koju realizuje Helsinški parlament građana Banja Luka, inače članica Kuće ljudskih prava, se implementira u partnerstvu sa Fondacijom Heinrich Bӧll.

Inače, predstavljanje ovog koncepta živa biblioteka ćemo nastaviti kontinuirano za predstavnike/ce medija, ali i druge slušaoce i slušateljke, i u narednom periodu.

Skip to content